Search for the name, locality, period or a feature of a locality. You'll then be taken to a map showing results.

National Library of Wales 4244

Introduction

The sloping garden is landscaped with granite steps, a broad terrace, lawn and formal borders. A switch-back drive approaches the National Library of Wales. There is an extensive rockery between the caretaker's cottage and the drive, which is principally constructed with an artificial concrete-based conglomerate.

Contact
Features

Style

  • Formal
  • Library (featured building)
  • Description: This is an imposing classical building of Portland stone and granite, designed in 1909, and completed by Charles Holden in Art Deco style in 1937.
  • Earliest Date:
  • Latest Date:
  • Steps
  • Description: Granite steps.
  • Border
  • Description: Formal borders.
Garden Terrace, Lawn, Drive, Rockery
Visitor Access & Directions

Access Contact Details

http://www.llgc.org.uk/index.php?id=52

Directions

Travel north-east out of Aberystwyth on the A487. Right turn, signposted, half way up the hill.
Authorities

Civil Parish

  • Aberystwyth
Designations
  • CADW Register of Landscapes Parks and Gardens of Special Historic Interest in Wales
  • Reference: Reference PGW(Dy)47(CER) part of
  • Grade: II*
Associated People
References

References